Hoe beleven mensen met een verstandelijke beperking en hun omgeving ‘doodgaan en rouw’

In de documentairefilm Ooit ga je dood wordt het repetitieproces gevolgd van het gelijknamige theaterstuk Ooit ga je dood van Carte Blanche uit Eindhoven. Deze theaterwerkplaats voor ‘lastige talenten’ maakte het theaterstuk, puttend uit eigen ervaring, improvisaties en kunstbeoefening. Naast de repetities zien we in de film gesprekken met de spelers en hun omgeving over hun motivatie en hun eigen gedachten rondom de dood. Ook maken we kennis met Rosine en Jo, twee moeders die op geheel eigen wijze met de toekomstige dood van hun verstandelijk gehandicapte dochter en van zichzelf omgaan. Dat we ooit dood gaan houdt iedereen bezig, maar het brengt vaak extra zorgen mee voor ouders van een kind met een verstandelijke beperking.

In het najaar van 2016 zijn film en theater in première gegaan met een tournee langs zes zalen/theaters in Brabant. Ruim 850 mensen hebben de voorstelling bezocht op één van de locaties. Alleen maar positieve reacties hebben we ontvangen. En wat waren ze goed in vorm, de spelers van Carte Blanche. Het applaus na afloop van elke voorstelling was overweldigend. Film en theater samen in één voorstelling is een compleet geheel, ze vullen elkaar naadloos aan. Maar ook los van elkaar zijn ze bruikbaar om het hart te openen voor reflectie en gesprek over doodgaan en rouw.

Welke beperking ons ook treft in het leven, één ding treft ons allemaal: Ooit gaan we dood.

Downloaden (PDF, Onbekend)

Achtergrondinformatie

Film en Theater ‘Ooit ga je dood’ is een project van De Expertgroep Palliatieve Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking West-Midden Brabant i.s.m. met Theaterwerkplaats Carte Blanche uit Eindhoven, MovedMedia en Van Well producties. Financieel mogelijk gemaakt door: Stichting Kloek, Stichting Familie Ommering, Vereniging Nederlandse Centrale voor Praktische Hulpverlening, Aanmoedigingsfonds Koninklijke Facultatieve, Stichting De Grez Mahie, Stichting Vrienden van Amarant, Maria Mediatrix, Vereniging SPCI, Stichting Tiny & Anny van Doorne Fonds, Stichting Katrijn, Dr. C.J. Vaillant Fonds, Amarant, Zuylen Uitvaartverzorging, ASVZ, Theater De Hofnar, Stichting Vrienden van de Hofnar.

Film bestellen

De film ‘Ooit ga je dood’ is beschikbaar op dvd en kan besteld worden via www.ooitgajedood-westmiddenbrabant.nl voor slechts € 5 exclusief verzendkosten. De dvd is verpakt in een mooi boekje met achtergrondinformatie en foto’s.

Voorstelling boeken

De theatervoorstelling Ooit ga je dood kan in zijn geheel of in delen worden geboekt bij Theaterwerkplaats Carte Blanche

Video repetitie bij theaterwerkplaats Carte Blanche

Contact

Stuur ons een bericht

Niet leesbaar? Vernieuw de code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken