Ik ben Thomas en ik ga dood

Een toegankelijke, warme en educatieve film over palliatieve zorg, dood en rouw voor én door mensen met een verstandelijke beperking.

Thomas, een 34-jarige jongeman met een verstandelijke beperking. Gek op voetbal en graag met zijn vrienden. Al snel wordt duidelijk dat er iets aan de hand is. Thomas voelt zich niet lekker en is moe. Er blijkt sprake te zijn van een ernstige ziekte. Thomas kan niet meer beter worden…

Ik ben Thomas en ik ga dood

Achtergrondinformatie

De film is een initiatief van de Expertgroep Palliatieve Zorg voor mensen met een Verstandelijke beperking West-Midden Brabant i.s.m.  Multimediawerkplaats Flitzdezign (Amarant), theaterwerkplaats Tiuri en Moved Media. Financieel mogelijk gemaakt door: Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Stichting Brentano, Stichting Charitatief Fonds, De Grez-Mahie, Stichting Maria Mediatrix, Stichting het R.C. Maagdenhuis, CZ Fonds, Provincie Noord-Brabant, MEE Brabant Noord, Monuta.

De film heeft de Movision aanmoedigingsprijs 2010 ontvangen en is genomineerd voor de Pier de Boer-prijs 2011. Lees hier het juryrapport Pier de Boer prijs.

In 2014 is de film Duits ondertiteld in opdracht van Ruthmarijke Smeding en de Deutsche Gesellschaft für Palliativmedizin.

De film is niet meer op dvd verkrijgbaar

Contact

Stuur ons een bericht

Niet leesbaar? Vernieuw de code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken